Den beste og billigste formen for trening ligger like utenfor døren din

På de fleste treningssentrene kan man bruke apparater og tredemøller som er veldig moderne, for eksempel tredemøller med vifter slik at man ikke skal forgå av svette. Om vinteren med minusgrader, snø og vindfulle dager er slike sentre helt ypperlig, da været og temperaturen utenfor ikke spiller noen rolle.

Om høsten, derimot, er det perfekte forhold for mosjon og trening utendørs. Temperaturen er ofte behagelig, siden man kan svette og bli dehydrert om sommeren eller måtte pakke seg inn i for mye tykke og uformelige klær om vinteren.

Naturen er fantastisk

Morgenen er som oftest kjølig når det nærmer seg høsten, så forholdene er helt ypperlige for en jogge- eller sykkeltur om morgenen. Etter hvert som man jogger eller sykler blir man jo varm i kroppen, en fin kontrast til den svale utetemperaturen. Bor man i nærheten av skog eller parker blir det også veldig fint å iaktta de vakre fargene på trærne, kanskje også stoppe opp for å ta noen bilder

Mange norske byer har nærhet til fjell, og en topptur er veldig god trim. Høsten kan ofte ha de beste forholdene for å nyte god utsikt også, siden disen fra sommervarmen er borte. Det vil derfor være glassklare utsiktsforhold om høsten, slik at konturene blir mye tydeligere, og man kan se ting langt borte. Ekstra bra er det å ha et kart eller app på telefonen, slik at man vet hva det er man ser på.

Kombinasjonen av mørke og svale temperaturer er det mange som setter pris på også, og en spasertur i passende temperatur mens det er mørkt kan gjøre underverker for humøret. Om kveldene og morgenene blir det stor sjans for å se nydelige farger på himmelen, og en utendørstur under slike forhold kan føre til fine minner og ofte bilder i samme slengen.

I Nord-Norge er det som regel om høsten nordlyset begynner å vise seg, og det blir fort uforglemmelige opplevelser med en løpetur under en himmel med fiolett, blått og grønt dansende lys.

Scroll to top