Fordeler med ekstralys når du skal på fjelltur med bilen

Det er mange fine fjellveier i Norge, og mulighetene til å kjøre bil over fjellene er populært. De fleste kjører over fjelloverganger på dagtid, men noen ganger er det nødvendig å kjøre om kvelden, for eksempel dersom du skal til hytta eller du skal rekke fram til et sted innen et bestemt tidspunkt.

Invester i ekstralys til bilen. Ekstralys til bilen kan være det lille ekstra som gjør fjellturen tryggere og mer behagelig. Kjøp ekstralys til alle bilmodeller på ekstralyskongen.com/ekstralys/, og få bedre sikt i mørket. Fordelene med ekstralys er:

  • Du ser svinger og hindringer på lengre avstand
  • Du ser dyr og mennesker på lengre avstand
  • Lysene gir deg bedre sikt også utenfor selve veibanene, slik at du kan bremse ned i god tid dersom et dyr nærmer seg veien

Viltpåkjørsler er aldri morsomt, og spesielt ikke for en som er glad i naturen. Ekstralysene kan være med på å forhindre slike tragiske hendelser. Det kan til og med hende at lysene er nok til å skremme dyrene vekk fra veibanen, selv om du aldri må stole på at dyrene faktisk blir redd for bilen.

Enda viktigere i den mørke årstiden

Høsten og vinteren er den verste tiden å kjøre på mørke veier. Da er det dessuten mange dyr ute, og antallet viltulykker øker alltid når høstmørket kommer, rett og slett fordi mange dyr er mest aktive om kvelden. Dyrene kan være veldig vanskelige å se, så alle ekstralys du monterer vil være med på å øke sikkerheten både for deg selv og for dyrene langs veien. Det er flest ville dyr utenfor byer og tettsteder, og det er også der det er dårligst med gatelys. I skogen og på fjellet må du klare deg med bilens lys, så her vil ekstralys kunne redde liv.

Ekstralys på vinterfjellet

Om vinteren er det ekstra viktig med ekstralys, for da kan det være dårlig vær på fjellovergangene. Noen ganger kan de til og med være stengt eller bare åpne for kolonnekjøring. Ved kolonnekjøring vil også ekstralysene dine komme til nytte, for da kan det være snøfokk og dårlig sikt. Selv når veien er åpen for vanlig ferdsel, kan det være mørkt, snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Ekstralysene gir deg litt ekstra sikkerhet når du ferdes på norske fjelloverganger, uansett hvilken årstid det er snakk om.

Scroll to top