Det siste innen sports-teknologi

Sykkelentusiaster finnes både i skog og mark og på landeveiene. Noen sverger til terrengsykling, andre igjen til landeveissykling, og begge deler er krevende på sin måte. Noen vil kanskje mene at de får best utbytte av turen med en god og fin trådløs sykkelcomputer som kan ha mange forskjellige funksjoner. Den kan måle pulsen, gjennomsnittsfart, farten syklisten har i øyeblikket, distanse, og det finnes også sykkelcomputere som måler frekvensen på pedalene.

Nå tar smarttelefonene stadig mer over, og det er lett å skaffe seg et feste på styret som smarttelefonen settes inn i – dermed har man også funksjonen GPS. Dette er nyttig både i skogen og på veiene, og gjør opplevelsen bare enda mer festlig. Den som jogger kan også bruke smarttelefonen som et hjelpeverktøy for å berike treningen, og den kan festes på armen i et futteral så man slipper å bære den i hånden. Det finnes også egne GPS-enheter som kan tilpasses det ulike utstyret.

Høyteknologiske briller

For den som liker å cruise rundt i alpinløypene trengs det mye utstyr – alpine sporter regnes jo som en temmelig dyr hobby. Briller er helt nødvendig når man kommer opp i fart, og det finnes nå briller med funksjoner man før bare kunne drømme om.

Det har nemlig kommet briller på markedet som gjør opplevelsen i bakkene ganske annerledes, siden de har en innebygd skjerm på innsiden av visiret hvor forskjellig informasjon blir vist. Skikjøreren kan se farten man har, og dermed kanskje utfordre seg selv i sin favorittbakke og se hvor stor fart som er forsvarlig å ha.

Høyde over havet vises også i disse brillene, dermed kan man se høydeforskjellen fra toppen til bunnen av bakken. Dersom flere venner har samme brillene, kan man til og med se hvor de befinner seg i alpinanlegget, og for den som liker å trikse vises også hvor lang tid man oppholder seg i luften under de største og mest spektakulære hoppene.

I tillegg til dette utvikles stadig de såkalte smartklokkene med nye funksjoner, og det er lenge siden disse bare viste pulsen i tillegg til tiden.

Scroll to top