Sikkerhet i høysetet med barn i baksetet

Når vinteren endelig slipper taket og temperaturen ute begynner å bli levelig, begynner forberedelsene til sommerens store høydepunkt – fotballturneringen i Danmark. Time etter time i bil med forventningsfulle lilleputter med et energinivå og oppmerksomhetsspenn dårlig tilpasset en lang biltur.

Med verdifull last følger stort ansvar, og det er mye å tenke på før nøklene vris om og turen kan starte. Det kan være en god ide å ta en rask, men grundig sjekk av bilen før den pakkes. Om det ikke føles trygt nok å gjøre dette selv, kan det være best å sette den bort til en feriesjekk på et verksted. Dekk må også sjekkes grundig, og på Dekk365.no er det mye god informasjon og gode dekk å finne. Gode dekk er vesentlig for en trygg og god opplevelse på langturer som en biltur til Danmark er.

Trygg avreise

Det er i utgangspunktet ikke oppholdet i bilen som er det barna gleder seg til på veien til Danmark, men det trenger absolutt ikke å være det verste med turen. Dagens teknologi gir muligheter som ikke fantes for bare noen år siden, og ting som underholdning underveis, planlegging av rute og generell komfort, kan medføre en meget behagelig reise for sjåfør og passasjerer. Med de riktige filmene og videosnuttene gjort klar på nettbrettet og den viktige nisten handlet inn, kan fokuset rettes fullstendig mot en trygg tur sørover.

I tillegg til gode dekk på bilen, er det ekstra bildekket i bagasjerommet noe av de viktigste å ha kontroll på. En punktering uten mulighet til å komme seg videre vil legge en demper på de flestes entusiasme, og den lille tiden det tar å få kontroll før turen, kan vise seg verdt hvert minutt. I tillegg til et reservedekk, er det flere ting som bør kontrolleres før avreise:

  • Førstehjelpsutstyr
  • Oljenivå og spylervæske
  • Sikkerhetsutstyr, som varseltrekanter og gule vester

Med sjekken gjennomført, og eventuelle mangler rettet opp, kan turen startes med den beste samvittighet.

Strake veien, eller den sceniske ruten

Selv om den tradisjonelle turen til sommerens fotballturnering i Danmark kun gjennomføres en gang i året, kan reisen fort bli ensformig og kjedelig. Med rett planlegging i forkant, kan selv de kravstore spillerne i baksetet gjøres til lags med en liten omvei for sjåførens skyld. Det er mye fint å se langs veien, uansett hvor i Norge reisen starter, og det er stor underholdning for både unge og voksne barn.

Om temaet skal følges, kan turen planlegges via fotballstadioner i byene som passeres, for inspirasjon og glede for alle parter. Fornøyelses- og opplevelsesparker er det nok av langs de fleste lengre ruter, om nok tid planlegges. På denne måten kan selve reisen også bli en del av opplevelsen og minnene i etterkant. Det gir også sjåføren etterlengtet hvile mellom etappene, samtidig som de unge blir underholdt og er roligere mens sjåføren trenger å holde fokus på veien og trafikken.

Selv de minste pauser underveis kan øke sikkerheten til alle i bilen, og en uthvilt og oppmerksom sjåfør er vel så viktig som det riktige sikkerhetsutstyret. Så er det bare å ønske lykke til under turneringen, og tenke på det samme før reisen motsatt vei skal starte – med smil om munnen og medaljene rundt halsen.

Scroll to top