Norges beste fjellturer

Norge er et land som består av fjell, skog og fjorder. Våre fjell er blant de vakreste i verden og drar mange tusener av turister hvert år. Det er noe helt spesielt med å bestige et fjell helt fra bunnen av, og så stå på toppen for å se utover det norske landskapet.

Her er noen av de beste toppene å bestige i Norge om sommeren. All informasjon er hentet fra den norske turistforening.

De mest populære

Redo for et eventyr? Norges mest populære fjelltur er Preikestolen. Nesten 300.000 mennesker bestiger Preikestolen hvert år. Turen starter rett utenfor Stavanger etter en tur med ferja fra byen. Stien er lett og god, og har steintrapp store deler av veien. Været har en tendens til å være uforutsigbart, men enhver turgåer vet å ta dette i betraktning.

På andre plass står Gaustadtoppen. Turen er komfortabel, og bare noen timer lang ved normalt tempo. Fjellet er nesten 2000 meter over havet, og utsikten går langt utover Telemarks vakre natur.

På tredje plass stikker Trolltunga ut. Trolltunga er en av Norges mest kjente formasjoner. Turen er lang og tar rundt åtte timer ved normalt fart, men selve Trolltunga er så spesiell der den stikker ut 700 meter over Ringedalsvannet.

De kjente

Galdhøpiggen, med sine 2469 meter, er Norges høyeste fjell. Galdhøpiggen som tur er krevende og utsikten er ikke blant de beste, men det å ha besteget Galdhøpiggen er spesielt i seg selv.

Besseggen er både kjent og populær. Denne turen kan bli fullført av alle som er gode til fots, og behøver ikke ta veldig lang tid. Det som gjør turen unik er de to innsjøene på hver side av Besseggen, en blå og en grønn.

De fantastiske

Aurlandsdalen. Denne turen behøver ikke inneholde en topp, men uansett hvilken måte man tar denne turen på så er den verdt det. Vakker og variert utsikt, gode stier og man kan bestemme lengden selv. Rallarvegen bør bli nevnt som Norges mest populære sykkeltur i fjellet. Ikke alle turer er best til fots. Denne turen har gode veier, flott natur med elv og stryk, samt mange kulturminner relatert til byggingen av Bergensbanen fra forrige århundre.

Scroll to top